Lees de ervaring van onze klanten

Wij hebben rust gestookt bij deze partijen

“Voordat ik het Focus Traject had gevolgd merkte ik dat mijn focus beter kon. Ik werd vaak afgeleid en ervoer uitstelgedrag. Ik stoorde me daar aan. Getriggerd door de naam van het Focus Traject heb ik me aangemeld.

Naar aanleiding van het Traject ben ik anders gaan werken. Ik heb mijn uitstelgedrag kunnen aanpakken (met bijvoorbeeld de Eat The Frog methode), dat vond ik heel fijn. Ik heb ook mijn afleiding kunnen tackelen. Maar het grootste inzicht voor mij is de rust die ik neem gedurende mijn werkdag, en het verschil tussen actieve en passieve rust daarin te onderkennen. Dat vond ik echt een enorme eye-opener. 

Ik wist wel dat mijn rust belangrijk was, maar ik handelde er niet naar. Dat lukt nu wel. Ik werk de hele dag met de Pomodoro methode en daarna neem ik korte breinpauzes. Dat ik dat nu onder controle heb, is echt fantastisch. Het geeft me zo veel meer rust, voldoening en controle. Ik doe een hele hoop meer dan wat ik voorheen deed. Dat maakt dat er nu geen bergen werk meer liggen, maar dat het weer behapbaar is geworden. Het schuldgevoel wat ik had toen ik rust nam, dat is nu weg. Zonder die rust kan je je werk gewoon niet heel goed doen. Dat besef ik me nu.

De eerste training maakte voor mij dat ik de stap kon nemen om de dingen daadwerkelijk te gaan implementeren. Ik had een gevoel toen ik daar zat van: “dit is het gewoon”. Ik heb inzicht gekregen hoe het werkt in mijn hersenen, bijvoorbeeld in hoeveel prikkels ik verwerk en wat ik van mijzelf daarin moet en kan verwachten. Het klikte op dat moment allemaal in elkaar. Het is belangrijk om veel bewuster en zuiniger om te gaan met je energie en je aandacht. Ik was echt een beetje verbaasd over de impact van het Focus Traject voor mij. Ik wist en deed al veel om mijn rust in de gaten te houden, maar dit was echt de stap extra die ik nodig had om alles bij elkaar te brengen. Dat vind ik heel bijzonder. Ik vertel mijn inzichten en de tools die ik nu gebruik, ook aan anderen. Zo hoop ik dat iedereen wat meer rust, meer focus en meer balans vindt in zijn werk.

De manier waarop Linde het traject geeft is uniek. Ze betrekt de wetenschap bij de praktijk. Dat vond ik heel prettig en bijzonder. Door middel van het Focustraject heb ik een vaardigheid aangeleerd. Het gaat verder dan alleen het horen en lezen van artikelen over dit onderwerp. Je leert het daadwerkelijk toepassen.

Linde is toegankelijk, duidelijk en betrokken. Met de groepssessies deel je de inzichten met elkaar. De 1 op1 sessies gecombineerd met de trainingen en tussentijdse momenten, zorgen ervoor dat je je gedrag op lange termijn kunt veranderen. Dat is het grote verschil met andere cursussen.

Iedere collega die ik spreek raad ik het Focus Traject aan. In welke functie je ook zit, je hebt deze inzichten nodig om het plezier in je werk te houden. Ik gun het mensen om dat te ervaren. Ik geloof dat dit Traject een middel is om het ziekteverzuim meteen naar beneden te halen. Het is voor organisaties heel belangrijk om te erkennen hoe impactvol deze thema’s zijn.”

– Marieke (Ministerie van Justitie en Veiligheid)

– Focus Traject

“De reden dat ik mee wilde doen aan het Focus Traject was omdat ik merkte dat ik door alle prikkels van buitenaf erg afgeleid was. Ik had problemen om mijn concentratie goed te houden. In mijn werk is dat heel belangrijk met de stukken die ik moet schrijven. Maar de afleiding door Skype, aantekeningen, mailverkeer, whatsapp.. dat ging niet. Ik merkte dat deze afleidingen thuis ook groter waren dan op kantoor. Ik raakte het overzicht kwijt, waardoor ik in een verlamming terecht kwam. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Dan ging ik 10 dingen tegelijk doen, wat helemaal niet de bedoeling is. Ik ging steeds minder rust inplannen, omdat ik constant bezig bent met wat ik nog moest afmaken. Ik raakte daar gestresst van en daardoor had ik weer minder focus. Het was een cirkeltje. Als dit niet veranderd was, had ik op een gegeven moment tegen een soort burn-out gezeten denk ik. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

De impact van het Focus Traject zit voor mij interessant genoeg in kleinere aanpassingen dan ik van tevoren had gedacht. Ik structureer mijn informatiestromen nu zo dat ik niet meer overal papier heb liggen, bijvoorbeeld. Dat alleen al geeft enorme rust, omdat het georganiseerd is. Ik leg bewust mijn telefoon buiten handbereik. Ik heb een post-it op ooghoogte hangen waar op staat dat ik moet gaan wandelen. Dat is een hele goede reminder voor mij dat rust zo belangrijk is voor me. Ik merk dat ik ook op de momenten als ik vrij ben ook bewuster ga wandelen om zo mijn hoofd leeg te maken. Deze dingen hebben heel veel meer rust gebracht en veel meer overzicht gegeven voor mij. Voor heel veel mensen geldt dat het nemen van pauze wordt gezien als luxe, dan als de noodzaak die het is. Dat onderschatten mensen echt.

Ik heb geleerd om gedragsverandering in kleine stappen te doen. Je wil vaak te grote stappen nemen, waardoor je jezelf snel overvraagt, zeker wanneer je het al enorm druk hebt. Juist door klein te beginnen; waarvan ik in het begin dacht, nou, ik weet niet hoeveel me dat gaat opleveren, haal ik veel meer resultaat. Dat blijkt een énorme vooruitgang te geven. Daarnaast is het Focus Traject is gespreid over een aantal maanden, wat je ook de tijd geeft om het te implementeren. 

Ik merk dat ik nu veel geconcentreerder kan werken, waardoor ik ook sneller werk. Ik kan makkelijker nee zeggen. Ik ken mijn grenzen beter, vooral ook omdat ik beter overzicht heb van wat ik aan het doen ben en wat ik nog moet doen. Dat maakt dat ik veel beter kan inschatten waar ik nog tijd voor heb en waarvoor niet.

Linde kan heel goed luisteren, maar ze kan het ook goed terug benoemen naar mij in gesprekken. Daardoor kon ik de inzichten op een goede manier opslaan, ook wanneer ik veel aan het praten was in een antwoord.

Dit Traject zou ik aanbevelen aan mensen die veel gefocust werk moeten doen. Mensen die beleidsstukken moeten schrijven, beslissingen moeten schrijven, bijvoorbeeld. Daar heb je een ontzettende focus voor nodig omdat iedere komma telt. De afleidingen zijn enorme inbreuken daar op. Voor die mensen waar ook de werkdruk heel hoog ligt, is het Focus Traject een aanrader.”

– Fatine (Ministerie van Justitie en Veiligheid)

“Voordat ik begon aan het Focus Traject zat ik midden in het herstelproces van Corona, en daarvoor was ik ook al ziek. Ik kon me niet goed meer focussen. Ik struggelde wat er met mij was gebeurd, Corona heeft er ingehakt en ik heb daar veel restverschijnselen van. Ik wilde weer de oude zijn en alles kunnen doen, maar mijn lichaam wilde niet. Dat was voor mij heel heftig. Als ik niet had meegedaan met het Focus Traject, denk ik dat ik weer richting uitval was gegaan. Dan was ik niet geweest waar ik nu ben.

Ik had zonder het Focus Traject zelf nooit de rust genomen en te accepteren waar ik nu ben. Ik heb geleerd dat rust enorm belangrijk is, om mijzelf de kans te geven om te herstellen. Zonder het traject had ik dat niet ingezien. Ik wilde direct terug naar het oude, dat was niet mogelijk. Ik accepteer het tempo nu meer.

Het Traject heeft me heel veel inzicht gegeven in mijn gedrag. Dat was enerzijds confronterend, maar wel een eye-opener. Ik weet nu hoe mijn brein werkt. Zonder te weten hoe je brein werkt in het veranderen van gewoontes blijf je daar heel lang in hangen. Ik vroeg mijzelf constant af: waarom lukt het me nou niet? Doordat ik nu weet hoe ik gebruik kan maken van mijn brein, voel ik meer acceptatie en weet ik hoe ik op een andere manier kan veranderen. Dat heeft er bij mij ook voor gezorgd dat ik geen schuldgevoel meer voel. Ik neem nu veel meer rust en weet ook waarom dit goed is voor mij, zeker in deze periode.

Ik herken mijn grenzen sneller. “Dit is wat ik aankan, en niet verder” is nu hoe ik er in sta. Dit Traject heeft me geholpen om daadwerkelijk die grenzen te stellen. Ik vond het zó de moeite waard. Het heeft heel veel veranderd voor mij.

Ik vond de rust in Linde haar begeleiding heel fijn. Ik kon open zijn, ik voelde me niet beoordeeld. In de gesprekken kon ik samen met Linde reflecteren. Linde leidde de gesprekken zo dat ik zelf tot de inzichten kwam, in plaats van dat zij dat voorkauwde. Ik voelde dat ik mijzelf kon zijn. Linde was beschikbaar, ook als ik tussentijds ergens tegen aan liep. Het voelde alsof ik steun kreeg en kon terugvallen op iemand. De groep heeft daar ook bij geholpen.

Ik zou het traject eigenlijk aan iedereen aanraden. Voorkomen is beter dan genezen. Als mensen zichzelf kennen, weten hoe hun brein werkt en zichzelf kan accepteren voor wie hij is, kan hij ook zijn werk beter uitvoeren. Iedereen zou dit traject moeten doen. Ik raad het letterlijk iedereen aan.”

– Judithe (Ministerie van Justitie en Veiligheid)

“De situatie voordat ik begon aan het Focus Traject was chaotisch. Ik voelde me vaak gehaast, druk, te lange to-do lijstjes die ik moest afwerken. Ik was snel afgeleid door telefoon, Skype.. aan het einde van de dag vroeg ik mijzelf vaak af: ik ben de hele dag bezig geweest, maar wat heb ik nou eigenlijk gedaan? Ik had een heel vol hoofd, waardoor ik weinig tijd en ruimte voor mijzelf voelde. Het was noodzakelijk dat er iets ging veranderen. Ik wist ook niet meer waar ik moest beginnen om dit te verbeteren. Ik deed alles op wilskracht. Dat kan ik heel lang volhouden, maar op een gegeven moment word je steeds vermoeider.

Het Focus Traject heeft me heel veel inzicht gegeven in hoe mijn brein werkt, en dat mijn brein niet alles aan kan in de informatie die op ons af komt. Het is een enorm bewustwordingsproces geweest. Ik neem nu bewust pauze, iets wat ik (eigenlijk) nooit deed. Ook uit schuldgevoel, ik moet 8 uur op een dag werken, en ik werk thuis dus dan dan wil je ook zichtbaar en bereikbaar zijn. Ik voel me energieker aan het einde van de dag, veel minder vermoeid.

Ik probeerde van alles wat voorheen om verbetering aan te brengen. Ik heb geleerd dat ik kleine stappen moet nemen. Ik ben iemand die dan te snel, te groot, te veel wilt. Echt kleine stappen nemen en daar focus in aanbrengen: dan merk je dat het écht kan. Dat is me nog nooit eerder gelukt. Ik viel hiervoor snel terug in oud gedrag, in oude gewoontes. 

In de 1 op 1 sessies kon ik bespreken waar ik tegen aan loop en wat voor mij werkt. Dat heeft voor mij het verschil gemaakt om het te doen. Ik heb geleerd om milder voor mijzelf te zijn in het proces en niet de moed in mijn schoenen te laten zakken.

Ik besef me nu meer dat de lat echt wat meer naar beneden mag in hoeveel ik doe. Zonder schuldgevoel. Dat is een eye-opener. Ik WIST het wel, maar ik VOELDE het nog niet. Het beklijfde niet. Dat doet het nu wel. De uren die ik werk ben ik heel gefocust bezig. Er lekt veel minder tijd weg en ik rond ook veel af. Dat geeft ook veel meer ruimte om de pauze te nemen. Ik hoef niet alles op mijn schouders te nemen. Die neiging heb ik wel, maar dat hoeft niet.

De combinatie tussen de groepssessies en individuele sessies maakte het Traject echt uniek. Dat maakt dat het heel specifiek voor mij afgestemd werd waar ik mee aan de slag kon gaan. Dat maakt het heel anders dan dat je generieke tips krijgt, en zelf moet kijken hoe je dat moet gaan toepassen. 

Het Focus Traject heeft me weer hoopvol gemaakt. Het kan dus ECHT. Als ik gedragsverandering op dit vlak kan toepassen, kan het ook op andere dingen. Dat vind ik heel mooi.”

– Natasja (Ministerie van Justitie en Veiligheid)

“Tijdens het Focus Traject heb ik een extern brein gecreëerd. Dit systeem dwingt me om niet meer zoveel in mijn hoofd te bewaren. Dat geeft me heel veel rust. Het is iets wat ik blijvend ga gebruiken, wat ik de rest van mijn leven ga meenemen. Daardoor ervaar ik meer ruimte voor uitvoerend werk, de focus, en ben ik minder tijd kwijt met het overzicht zoeken.

Voordat ik begon met het Focus Traject miste ik overzicht in alle verschillende dingen die ik moest doen. Bij mij creëerde dat een constant gevoel van onrust omdat ik niet zéker wist of ik alles zou onthouden. Dat gaf me stress. Ik besefte door het Focus Traject dat op deze manier werken niet logisch is voor hoe mijn brein werkt. Ik vond de combinatie tussen de individuele sessies en groepssessies super. Het was een fijne mix van ervaringen en struggles uitwisselen met anderen, en specifiek toegespitste informatie krijgen. Ik vond Linde als coach heel prettig. Ze is open, kan ontzettend goed luisteren en weet de juiste snaar te raken. In de een-op-een gesprekken wist zij precies de vinger op de zere plek te leggen. Dat was confronterend, maar ook heel verhelderend. Dat gaf me ook de kans om te handelen omdat het zo duidelijk was wat ik moest veranderen. Dat zei ze niet direct, maar liet ze mij ontdekken door de vragen die zij stelde. Ik denk dat veel instellingen dit traject kunnen gebruiken. Als beleidsmedewerker komt er veel op je af. Je hebt niet altijd invloed op waar je aan werkt en wat prioriteit heeft. Het Focus Traject helpt bij het leren herkennen van je grenzen en je werkdag meer in eigen hand te nemen.”

– Yara (Ministerie van Buitenlandse Zaken)

“Ik ga veel beter om met late e-mails en een hoge werkdruk, ik weet wat ik kan doen om beter in mijn vel te zitten. Ik heb het initiatief genomen om het te laat mailen in ons team te gaan aanpassen. Eerder had ik dat nooit gedaan.

Voordat ik begon bij Linde kon ik mijn grenzen niet goed herkennen en stellen. Ik had vooral last van werkstress en moeilijk mijn hoofd kunnen ‘uitzetten’. Nu is dat heel anders. Ik weet nu hoe ik kan anticiperen op hoe activiteiten mijn energieniveau beïnvloeden – zowel positief als negatief – en hoe ik dit kan inzetten. Ik zou dit traject aan iedereen aanraden die work-life balance belangrijk vindt. Linde is toegankelijk, nooit oordelend en ze heeft een hele positieve, én realistische, benadering.”

– Roxanne (Europese Commissie)

“Door het Focus Traject heb ik voor het eerst echt de tijd en ruimte genomen om  afspraken met mezelf over focus en rust te maken en me daar aan te houden. Het lukte me niet alleen om die omslag te maken. Als ik nog een paar maanden zo door was gegaan, was het niet goed gegaan. Nu voel ik me vrij om om vijf uur de werkdag af te gaan sluiten en genoeg pauzes te nemen, zonder schuldgevoel.

Voordat ik begon aan het Focus Traject worstelde ik met het terugpakken van de regie op mijn eigen werkdag. Het Traject heeft mij het inzicht gegeven dat ik zelf de persoon ben die de regie over mijn werk(dag) moet pakken. Ik heb hierbij geleerd dat ik met name mijn eigen opvattingen op het gebied van ‘een goede werknemer en collega’ zijn anders moet zien om zo juist die goede collega te kunnen zijn en blijven. In het begin was ik hier tegen in verzet. Het was confronterend. Door de begeleiding van Linde besefte ik me dat het een grote winst was was als ik hier mee aan de slag zou gaan. Het werken in een groep was ontzettend prettig, daar heb ik veel aan gehad. Linde is kundig, zonder oordeel en biedt ruimte voor iedereen. Het Focus Traject biedt je inzicht, een spiegel én de concrete tools om je focus en rust te verankeren in je werk.”

– Martha (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

“Ik wilde aan het einde van de dag als ik klaar ben met werken me niet slecht voelen. Dat is nu niet meer zo. Dat is veel waard voor mij. 

Ik deed veel dingen waar ik weinig energie van kreeg. Ik liet het gebeuren. Ik merkte dat ik na een werkdag helemaal opgebrand was. Dat ik om 1700 niet meer aanspreekbaar was en even een halfuur moest bijkomen dan de dag. Ik wilde dat niet meer, ook omdat ik aanwezig wilde zijn voor mijn gezin.

Ik voelde me gestresst. Ik nam niet genoeg pauze, ik ging te lang door achter elkaar. Daarnaast was er geen focus, ik werd constant afgeleid. Mensen belde me veel tussendoor en ik nam altijd op, dan was ik weer helemaal uit mijn focus. Ik merkte dat de meetings die de hele tijd tussendoor kwamen veel energie kostte. Ik denk dat als ik niet had deelgenomen aan het Focus Traject dat ik nog steeds dingen zou doen waar ik geen energie van zou krijgen, wat mijn hele dag inmiddels innam voor mijn gevoel. 

Nu ik het Focus Traject heb gevolgd zeg ik veel meer nee. Ik heb nu de grens gesteld dat mensen me niet standaard bellen met vragen maar naar me typen wat het probleem is. Dan kan ik op mijn eigen voorwaarden reageren. Ik ben veel kieskeuriger geworden in welke meetings ik wel en niet bijwoon. Ik ben me er nu veel meer bewust van hoe ik afgeleid raakte en energie verloor, en ik weet nu hoe ik er moet op reageren. Ik maak keuzes waardoor ik gefocust en uitgerust de dag door kom. Ik schakel een stuk minder tussen taken. Ik check in de dag tussentijds bij mezelf in hoe het gaat, als ik me minder voel dan neem ik bewust pauze en ga ik weg van mijn laptop. Ik merk sneller aan mijzelf wanneer ik even op ben. Ik ga veel minder snel over mijn grenzen heen.

Tijdens het traject kreeg ik heel veel aangereikt. Ik vond het moeilijk om daar keuzes in te maken, ik wilde zo veel doen omdat ik bang was om er niet alles uit te halen. Uiteindelijk heb ik met hulp van Linde keuzes kunnen maken waar ik mee aan de slag wilde gaan, wat voor mij het meeste zou opleveren. Linde was erg begripvol in de gesprekken, zonder oordeel. Door de gesprekken besefte ik me ook dat ik heel veel dingen doe die zijn aangereikt, waar ik mijn eigen draai aan gegeven heb.

Er zijn nog zat dingen die ik kan doen, maar daar gun ik mijzelf tijd voor om later mee aan de slag te gaan. Het moet niet allemaal nu. Dat geeft rust.

Ik zou het Focus Traject aanbevelen aan iedereen met een kantoorbaan die veel moeten schakelen en denkwerk verrichten.”

– Thijs (XPIRIT)

“Ik ervaar de laatste tijd veel meer creativiteit, er komt meer uit mijn handen (en hoofd), dat is voor mij teken dat die ruimte weer is ontstaan. Dat is voor mij heel veel waard. Het gevoel van altijd aan staan is een stuk minder. Ik ervaar nu gerichtere momenten van aan staan: waardoor het meer flow is in plaats van gejaagdheid.

Voordat ik begon met het Focus Traject moest ik te veel ballen in de lucht houden. Ik had het gevoel dat ik constant aan moest staan, zowel richting team (constant beschikbaar zijn), maar dat kwam thuis ook in de knel. Ik zat tegen het punt aan dat ik te veel overload had. Ik was erg vermoeid en ervoer een blokkade, ik had het idee dat ik stil stond en er weinig uit mijn handen kwam. Ik was vaak bezig met brandjes blussen. Ontspanningsmomenten waren er nauwelijks.

Het Focus Traject heeft me een hele hoop inzicht gebracht in hoe mijn brein werkt met prikkels en afleiding. Met het Traject heb ik voorwaardes kunnen creëren om gefocust te werken. Ik heb heel toegespitste, concrete stappen aangereikt gekregen waar ik mee aan de slag kon. Ik maak nu bijvoorbeeld afspraken met mijn team over wanneer ik beschikbaar ben en ik heb duidelijk gecommuniceerd hoe ik wil werken. Leuk om te zien dat sommigen dat weer van mij hebben overgenomen. Wat ik daardoor zie dat het helemaal geen probleem is als ik mijn bereikbaarheid meer kader. Daardoor heb het idee dat ik niet meer constant achter die brandjes aan hoef te lopen. Ik maak nu tijd voor een dagstart en dagafsluiting. Daardoor kan ik een goede omschakeling maken. Ik begin opgeruimder aan het werk. Ik bouw ook bewuster rustmomenten in, middels de Pomodoro-techniek. Ik vond het Focus Traject van A tot Z verzorgd, ook in de presentatie, dat maakte het voor mij helemaal af.

Ik zou het Focus Traject aanbevelen aan eigenlijk iedereen, maar als ik dan toch specifieker ben dan aan kenniswerkers, die bloot staan aan allerlei prikkels en vragen, die bij uitstek de ruimte moeten hebben om na te denken. Die ruimte moet je leren pakken.”

– Roy (XPIRIT Nederland)

“Linde heeft enorm veel expertise. Ik voelde de oprechte interesse bij haar en ze weet goed actief te luisteren. De training en opvolging waren geweldig, de coaching was een onmisbare aanvulling.

Het Focus traject was echt een eye-opener voor mij. Ik zag opeens de link tussen manieren van werk die me juist wel of juist niet bevallen en wetenschappelijk bewijs hiervoor. Door de training begrijp ik beter wat ik in mijn werkomgeving moet aanpassen om beter te presteren en gezond te blijven. In de toepassing liep ik tegen problemen aan die te maken hebben met hoe ik in elkaar zit en de specifieke context waarin ik werk. De een-op-een coaching met Linde stelde me in staat die uitdagingen te bespreken.”

– Marloes (Milieudefensie)

“Dit traject heeft mij eindelijk het inzicht en de tools gegeven waar ik al heel lang behoefte aan had.

Ik had al lang de behoefte aan het begrijpen van mijn werkwijze in een kennisfunctie. Dit traject heeft mij dat inzicht geboden. Tijdens de training krijg je verschillende tips en tools waar je uit kunt kiezen, aan de hand van wat het beste bij jou en je werk past. Deze kun je vervolgens toepassen in de praktijk.”

– Trigueña (de Rijksacademie)

“Het Focus Traject is erg sterk door de combinatie van kennis over hoe focus in het brein werkt, de praktische handreikingen om hier op verschillende manieren mee aan de slag te gaan en de persoonlijke benadering waarin je in één op één gesprekken aan je eigen persoonlijke doelen kan werken.

De combinatie van deze invalshoeken zorgt ervoor dat je een hele sterke basis hebt om mee aan de slag te gaan. Daarnaast is Linde een erg prettige coach. Ze heeft veel kennis van het onderwerp en heeft de groepssessies op een fijne manier georganiseerd. Ik hecht erg veel waarde aan de individuele gesprekken die wij hebben gevoerd. Ze kan d.m.v. goed doorvragen snel tot de kern komen van waar je verbeteringen kan aanbrengen in je focus en je praktische en persoonlijke handreikingen geven om hiermee aan de slag te gaan.”

– Bas (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

“Dit was de eerste keer dat ik op zo een fijne manier sessies heb gehad met een coach/psycholoog. Ik ben heel dankbaar voor alle ruimte die ik heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Ik voel me zo veel minder druk.

Linde neemt je op een begrijpelijke en natuurlijke manier mee op een reis door ons brein. Ze laat je zien hoe we beter met ons brein kunnen samenwerken zodat we met focus kunnen werken en op tijd rust nemen. In de een-op-een begeleiding heeft Linde me geholpen mij in te laten zien hoe mijn gedragspatronen verlopen, hoe ik ze kan herkennen en hoe ik ze kan veranderen. Tijdens de afspraken voelde ik de vrijheid om mijn emoties en gevoel te uiten en effectief dit onder de loep te nemen.”

– Martine (Milieudefensie)

“Linde liet de oplossingen en antwoorden vanuit mijzelf komen. Ze gaf me kennis en inzicht in hoe ik met meer focus aan de slag kon gaan, maar uiteindelijk moest ik zelf aandragen hoe ik dit zou implementeren in mijn dag. Zo werd het voor mij heel realistisch om deze dingen te doen en behouden op de lange termijn, en voelde het vooral niet opgelegd.

Linde heeft mij geholpen om meer grip te krijgen op mijn thuiswerksituatie. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn werkgedrag en hoe ik dit efficiënter kan aanpakken. Voordat ik met Linde werkte frustreerde het me vooral dat ik niet de focus had die ik nodig had. Linde daagt mensen uit om zelf met oplossingen te komen, maar denkt hier in ook mee. Ze stelt rake wedervragen, is scherp, maar komt ook rustig over en is fijn om naar te luisteren. Ze pakt ook goed terug op wat er in een eerdere sessie aan bod is gekomen, wat mij heel erg het gevoel gaf dat zij met aandacht naar mij luisterde.

Ik heb veel meer inzichten gekregen in hoe ik werk, hoe ik wil werken én wat ik daar aan kan veranderen. Met kleine vranderingen bereik je zo veel!”

– Robyn (Milieudefensie)

“Samen met Linde heb ik mijn persoonlijk leiderschap verder ontwikkeld. Een fijne en vruchtbare zoektocht. Ik kan Linde zeker aanbevelen!

De manier waarop Linde communiceert stelde mij echt op mijn gemakt. Daardoor voelde ik de ruimte om verhalen te delen zoals ik ze ervaren heb. De vragen die Linde stelde waren scherp, ze kan erg goed doorvragen. De adviezen vanuit haar eigen kennis en ervaring vond ik heel prettig. Het traject heeft me ook geleerd dat ik op mijn eigen gevoel mag vertrouwen. Maar ook hoe ik dat naar anderen kan overbrengen. Dit geeft me een duidelijker beeld van de leider die ik wil zijn, hoe ik dat vorm wil geven en kan uitleggen. Een MT positie was nieuw voor me. Nu weet ik beter hoe het zit en kan ik meer achter mijzelf gaan staan. En tegelijk heb ik door deze reflectie weer geoefend met leren en opstaan voor de lessen die iedere situatie je brengt. Linde brengt structuur en helderheid in de gesprekken, was erg vriendelijk en open en had veel kennis van zaken.”

– Paulien (Milieudefensie)

Focus. Rust. Het kan allebei. Hoe?

Door focus ga je meer gedaan krijgen in minder tijd. Niet om eeuwig te maximaliseren, maar om goed gebruik te maken van je tijd en je brein. Waar tijdsmanagement je kan laten vervallen in eeuwig nóg meer doen, biedt het Focus Traject je veel meer. Het is aandachtsmanagement.

Zodat jij weer rust in je hoofd krijgt. Minder ruis. Meer kwaliteit. En ja, daardoor ook veel moeitelozer meer gedaan krijgt. Omdat je luistert naar je brein, en je biologie niet probeert tegen te werken.

Het Focus Traject bestaat uit een programma van drie maanden met twee groepstrainingen gecombineerd met twee individuele gesprekken, in een tijdsbestek van drie maanden. Er is ruimte voor maximaal twaalf deelnemers in 1 Focus Traject, zodat we de individualiteit blijven waarborgen.

Dit zorgt voor een échte verandering. Geen pleister plakken, maar duurzaam minder druk.

100% van de deelnemers raadt ons aan aan collega’s. Just saying.

Ben je klaar om de keuze te maken? Boek hier je call in met Linde om het traject te bespreken.