Dit doet een neuropsycholoog

Dit doet een neuropsycholoog

Een neuropsycholoog houdt zich bezig met alles wat met het brein en je functioneren te maken heeft (νερο of ‘neuro’ is Grieks voor zenuw). Denk aan de invloed van je hersenen op je gedrag, emoties en geheugen. Meestal werkt een neuropsycholoog met mensen die een hersenbeschadiging hebben opgelopen.

Als neuropsycholoog zet ik mijn kennis van het brein in om mensen te helpen nóg beter te functioneren en optimaal samen te werken met hun brein. Hierbij benadruk ik de connectie tussen stress, burn-out en de omgang met het brein.

Aan de Universiteit van Leiden ben ik in vijf jaar opgeleid tot neuropsycholoog. Deze opleidingen heb ik cum laude afgerond. Daar doceer ik nu met veel plezier de nieuwe generatie psychologen. Daarnaast heb ik verschillende post-master opleidingen gevolgd, waaronder Cognitieve Gedragstherapie en Acceptance and Commitment therapie. De wetenschappelijke kant vormt een belangrijk onderdeel van mijn trajecten. De wetenschap werkt – met mijn technieken en tips onderbouw ik dit. Aan de hand van mijn Focus Traject bewerkstellig ik duurzame verandering bij jou op de werkvloer.

Ook aan de slag met focus en rust in je bedrijf?

Naar het aanbod

Hi, ik ben Leonieke.

Bij Ruststokers ben ik de Business Manager. Dit houdt in dat ik me bezighoud met verschillende taken voor het bedrijf: strategische planning, organisatorisch overzicht behouden, aansturen van de VA’s (Virtual Assistant) in ons team, maar ook ondersteun ik Linde in de optimale beleving geven aan onze klanten. Dat betekent dat ik de intakes doe met de deelnemers, hen wegwijs maak in wat het Focus Traject te bieden heeft en scherp ben op dat iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft om te excelleren.

Woorden die bij mij passen: zelfstandig en pro-actief, betrokken, betrouwbaar, energiek, daadkrachtig, sociaal, tikkeltje perfectionistisch en positief.

Ruim 22 jaar heb ik mij gecommitteerd aan de groei en professionele verbetering van (internationale) bedrijven: van zakelijke dienstverlening en ICT tot personal care products, cosmetics en food industry. Ik heb CEO’s en salesmanagers ondersteund, maar heb zelf ook meerdere teams geleid. Marketing, project- management, accountmanagement, customer experience en inside sales, maar ook analyse en processen opzetten en verbeteren. You name it. Het was maar net waar de behoefte lag binnen het bedrijf.

Ik heb jarenlang genoten van mijn uitdagende jobs, mooie reizen en had een loei-drukke sociale agenda. Naast mijn full-time baan gaf ik groepsfitness lessen Body Combat en Body Jam. Kortom: ik was altijd iets té druk en nam te weinig tijd voor mijzelf. Altijd maar doorgaan. Herkenbaar? In 2010 kreeg ik een burn-out en werd letterlijk tot stilstand gedwongen. Dit liet mij reflecteren en evalueren en dit proces heeft mij heel veel geleerd: dit nooit meer! Luister naar je intuïtie en bewaak je energie en grenzen. Leer hulp te vragen én te accepteren. Hard werken is prima, zolang je doet waar je blij van wordt en bewust bezig bent. Keuzes durft te maken. Leven vanuit intrinsieke motivatie. Ik heb mijzelf opnieuw uitgevonden en mijn versie 2.0 is bewuster en energieker dan ooit. Door coaching en door positief in het leven te staan, ben ik nu in balans. Mijn ervaringen hebben mij waardevolle inzichten gegeven, waarmee ik ook graag anderen help.

Werk met ons

Ruststokers in de media