Rust gestookt bij deze partijen

Minder ruis, meer rust.

We denken allemaal dat we nog meer moeten doen. Onze prestatiemaatschappij is ingericht op maximaliseren, wat de (persoonlijke) kosten ook zijn. Er is strijd om je aandacht.

Ruststokers is er niet om jou nóg meer to-do’s te laten afstrepen. Ik kan je beloven dat dat niet de oplossing is van het gevoel dat je te druk bent. Er is áltijd meer.

Focussen gaat over scherper en bewuster je aandacht inzetten. Minder tijd besteden aan randzaken. Minder afleiding en overprikkeling. Hierdoor gaat de kwaliteit van je werk drastisch omhoog, terwijl je minder ruis en meer rust ervaart. Niet omdat het moet, maar omdat je het verdient.

Jouw werk is belangrijk voor je. Je bent er goed in. Je zit op je plek, je wilt impact maken. Alleen: er is te veel. Jullie willen te veel. Je raakt overspoeld. Je weet niet meer waar je moet beginnen om de rust, focus en overzicht terug te krijgen. Je bent gestresst. Altijd bezig met de volgende deadline en het volgende spoedje.

De realiteit is: je brein heeft niet de capaciteit om constant aan te staan. Niet de capaciteit om al je prikkels ongefilterd te verwerken.

De duurzame oplossing heb je nog niet gevonden, ondanks je inspanningen voor workshops en lezingen.

Dit wil je niet meer. Toch?

Het Focus Traject gaat ervoor zorgen dat je afscheid kunt nemen van 'te druk zijn' met teveel stress en te weinig rust.

Hoe zou het zijn als je..

  • Niet meer overprikkeld raakt door alle input, maar een glashelder systeem hebt om om te gaan met alle informatie. (Wat je de rest van je leven kunt gebruiken).
  • Scherper weet welke prioriteiten je moet stellen om niet te verdrinken in alle to-do’s die voor het oprapen liggen.
  • Beter en meer kunt rusten, waardoor je minder vermoeid bent en minder fouten gaat maken én sneller werkt (Duizenden onderzoeken ondersteunen dit).
  • Leert omgaan met de overtuigingen en ervaringen die je in de weg staan om je grenzen en balans te prioriteren.
  • Precies weet aan welke knoppen jij moet draaien als je te veel afleiding ervaart (het zijn er vier, niet meer, niet minder).
  • Leert hoe je gebruik kunt maken van je neurologische blauwdruk, zodat je gedrag duurzaam verandert.

Dit levert het Focus Traject je op..

Minder uitval. Punt.

Teveel te lang stress (burn-out klachten) of te weinig prikkeling (bore-out klachten) zorgen voor uitval. En hoe je het ook wendt of keert: de kosten van uitval is geschat op ruim 60.000 euro per werknemer. Er van uitgaande dat je deze persoon niet vervangt, anders kun je deze kosten veel verder ophogen. Wij leren je hoe je je rust kunt prioriteren. Hoe je je rust kunt gaan zien als geen luxe, maar pure noodzaak. (Dat verdien je).

Moeitelozer werk gedaan krijgen.

Door nieuw inzicht over hoe de kern van je hersenen in elkaar zit ga je anders naar je werk kijken en kun je effectiever gebruik maken van de tijd die je werkt. Je weet wat de vier belangrijkste focusgebieden zijn en kent technieken op maat om hiermee aan de slag te gaan.

Technieken die werken voor JOU.

Goedbedoeld advies voor minder stress vliegt je om te oren. Maar waarom werkt een tool of advies voor de een wel en de ander niet? Dit kan ontzettend frustrerend zijn. Dit komt door hoe de hersenen werken. In het Traject ontwikkelen we voor iedere deelnemer een BreinBlauwdruk waarin precies duidelijk wordt wat er wel en niet werkt voor je. Geen generalistische adviezen meer, maar een plan op maat.

Duurzame verandering, eindelijk.

Het Focus Traject is geen momentopname. Er treedt daadwerkelijke gedragsverandering op, doordat er ruimte is voor trial&error. Gedragsverandering gaat niet over 1 dag ijs. Je leert niet alleen in groepsverband, maar er is ook ruimte voor het individu. Tijdens de een-op-een sessies maak ik gebruik van twee evidence-based stromingen waarin ik ben opgeleid om die daadwerkelijke verandering te bewerkstelligen: Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance & Commitment therapie (ACT). Dit is wat het verschil maakt tussen “weten” en “doen”. Onze ervaringen en overtuigingen zitten ons vaak in de weg om anders te handelen en onszelf te prioriteren. We zorgen ervoor dat het Focus Traject niet blijft hangen op gedragsniveau, maar naar de kern gaat.

Focus. Rust. Het kan allebei. Hoe?

Door focus ga je meer gedaan krijgen in minder tijd. Niet om eeuwig te maximaliseren, maar om goed gebruik te maken van je tijd en je brein. Waar tijdsmanagement je kan laten vervallen in eeuwig nóg meer doen, biedt het Focus Traject je veel meer. Het is aandachtsmanagement.

Zodat jij weer rust in je hoofd krijgt. Minder ruis. Meer kwaliteit. En ja, daardoor ook veel moeitelozer meer gedaan krijgt. Omdat je luistert naar je brein, en je biologie niet probeert tegen te werken.

Het Focus Traject bestaat uit een programma van drie maanden met twee groepstrainingen gecombineerd met twee individuele gesprekken, in een tijdsbestek van drie maanden. We hebben een nazorg traject wat in ieder geval een halfjaar extra handvatten biedt. Dit om het leereffect te maximaliseren.

Er is ruimte voor maximaal tien deelnemers in 1 Focus Traject, zodat we de individualiteit blijven waarborgen.

Het gehele traject omvat een investering van €2497,- excl. BTW per deelnemer bij een groep van tien. Dit is inclusief locatievoorzieningen, nazorg, catering en materialen (werkboeken, werkbladen, opdrachten in de online leeromgeving).

Het Focus Traject zorgt voor een échte verandering. Geen pleister plakken, maar duurzaam minder druk.

100% van de deelnemers raadt ons aan aan collega’s. Just saying.

Ben je klaar om de keuze te maken? Boek hier je call in met Linde om het traject te bespreken.

Ik ben Linde

Vijf jaar opleiding tot neuropsycholoog. Twee post-master opleidingen. 150+ boeken en artikelen gelezen over het brein en focus. Ooit zelf zo gefocust als een garnaal. Kan nu niet meer zonder de Duurzaam Focus Methode.

Wij zetten ons in om het het verzuim, verloop en verzet op te lossen in jouw team door drukte wanneer jij werkt voor een overheid of NGO.

We werken met jullie omdat wij weten dat je hart voor de zaak hebt. Maatschappelijk impact wil maken. Alleen zorgt dat er ook voor dat de kans dat je te druk wordt enorm groot is. Met alle gevolgen van dien.

Eenmalige trainingen of workshops lossen geen structurele problemen op. Met alle goede bedoelingen organiseren veel organisaties dit, maar het is pleister plakken op een botbreuk. Ons Traject zorgt voor de verandering waar je naar op zoek bent.

Lees meer over Linde